/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

65-plus kaartje

Vanaf 1 juli 2018 kunt u met het 65 Plus kaartje 2 uur reizen voor € 2,00
Gewoon voor € 2,- met de bus naar de markt in Enschede, naar het ziekenhuis voor controle, naar de sauna voor een verwendagje, naar de kleinkinderen voor een gezellig bezoek of naar het Dolfinarium in Harderwijk. Met het 65 plus kaartje reist u eenvoudig naar deze plaatsen en nog vele andere bestemmingen.

Informatiebijeenkomsten OV-ambassadeurs

Syntus maakt in Midden Overijssel en Twente overigens dankbaar gebruik van de inzet van OV-ambassadeurs: vrijwilligers die het leuk vinden om hun ervaringen te delen met anderen die onbekend zijn met het OV. Ze organiseren infobijeenkomsten en inloopspreekuren over het openbaar vervoer en organiseren en begeleiden proefreizen.

Wilt u vaker met het OV reizen? Maar vindt u dit lastig omdat u niet gewend bent met de bus of trein te reizen? U bent van harte welkom één van de informatiebijeenkomsten bij te wonen, ook bij u in de buurt! Klik hier voor een overzicht van de komende bijeenkomsten.

Ons aanbod

Als u 65 jaar of ouder bent, reist u 2 uur voor € 2,-. U kunt dus ook gewoon overstappen én u krijgt een zitplaatsgarantie. Wilt u langer dan 2 uur reizen? Koop dan, afhankelijk van de reisduur, meerdere 65-plus kaarten bij de chauffeur.

Voor wie

Deze kaart is voor mensen van 65 jaar en ouder (legitimatie verplicht).

Tarief en verkrijgbaarheid

Het 65-plus kaartje is voor € 2,- verkrijgbaar bij de chauffeur.
In de Syntus app kunt u het 65 plus kaartje kopen in bundels van 5 of 10 kaartjes. Koopt u 10 kaartjes dan betaalt u voor 9 kaartjes, u krijgt dus één kaartje gratis.

Geldigheid

Het 65-plus kaartje is geldig:

  • Tot 2 uur na afstempelen.
  • Voor één persoon van 65 jaar of ouder.
  • Op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend.
  • Uitsluitend in de bussen van Syntus Gelderland en Twents.
  • Op lijn 43 alleen in de bussen van Syntus Gelderland.
  • Op lijn 73 en 74 alleen op het trajectdeel van Twents (Enschede-Haaksbergen v.v.).
  • Niet op de buurtbus.