Vastgoedmanagement & de voordelen

Het kopen en verkopen van onroerend goed is een van de veiligste en meest stabiele investeringen die je kunt overwegen (zelfs als middel voor jouw pensioen). Je moet echter zeer goed kiezen om de beste kapitaalwinst op de markt te garanderen, en dit houdt noodzakelijkerwijs in dat je meer dan één beschikbare vastgoedontwikkeling moet evalueren.

Maar daar houdt de taak niet op, na de aankoop is het tijd om jouw investering in conditie te brengen en te beheren. Dit is een aaneenschakeling van kleine opdrachten die je waarschijnlijk niet op je wilt nemen, een situatie waarin de figuur van de vastgoedbeheerder om de hoek komt kijken.

Wat is onroerend goed beheer?

Een vastgoedbeheerder is een persoon of onderneming die zich bezighoudt met advisering bij de aan- en verkoop van onroerend goed, vastgoedmanagement en bemiddeling tussen huurders en verhuurders.

In de regel moeten vastgoedbeheerders een zeer grondige kennis hebben van de markt, de sociaal-economische context van het land/de regio en een betrouwbare analyse kunnen geven van de levensvatbaarheid van een bedrijf voordat de investeerder tot aankoop besluit. Het bovenstaande maakt vastgoedmanagement tot een zeer belangrijke bron voor kopers en verkopers van vastgoed.

Voordelen van het inhuren van een vastgoedbeheerdienst

Of je nu geïnteresseerd bent in het verkopen van een eigendom of jouw doel is om het te kopen, het doen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van onroerend goed kan van cruciaal belang zijn voor het succes van de investering. Dit zijn de meest in het oog springende voordelen die vastgoedbeheerders je te bieden hebben:

Betere investeringsmogelijkheden

Professionals die gespecialiseerd zijn in vastgoedbeheer, presenteren hun cliënten de beste investeringsmogelijkheden, zodat je kunt beslissen op basis van een breed en realistisch perspectief.

Volledige marktanalyse

Je kunt al jouw twijfels wegnemen met de hulp van een onroerend goed makelaar. Hij weet je overtuigende redenen te geven om in een bepaald gebied te investeren in plaats van in een ander, welk type onroerend goed het beste bij je past, hoeveel kamers je moet kiezen, en ook projecten die niet aan jouw verwachtingen voldoen, onmiddellijk van de hand te wijzen.

Uitvoeren van marketing management functies

Dit is gespecialiseerd advies voor de commerciële strategie van alle soorten vastgoedprojecten, met inbegrip van de ontwikkeling van offline en online marketingplannen.

In geval van verkoop, plannen en regelen zij tijden om het huis te laten zien: zij zijn ook verantwoordelijk voor het aannemen van telefoontjes van degenen die geïnteresseerd zijn in een woning en voor het onderhandelen met hen. Hetzelfde geldt voor huurovereenkomsten. Je hoeft zich geen zorgen te maken over alles wat te maken heeft met akte en inning van huur.

Taxatie van onroerend goed

De eigenaars moeten een duidelijk en onbevooroordeeld idee krijgen van wat hun eigendom werkelijk waard is. Een vastgoedprofessional die de marktrealiteit in de regio kent en kennis heeft van de transacties die in die markt worden uitgevoerd, beschikt over de nodige instrumenten om een billijke waarde voor zijn onroerend goed te bepalen.

Het bureaucratische deel van een eigendom

De wetten en ook de regels die bepalen hoe vastgoedonderhandelingen moeten worden gevoerd, zijn uitgebreid en vermoeiend voor iemand die niet in deze sector werkt. Op die manier wordt het opstellen van een contract zonder de hulp van een vastgoedmakelaar een zeer ingewikkelde taak met grote risico’s op verlies voor de eigenaar.

De makelaar heeft de verantwoordelijkheid om een “onderhandse akte van verkoop en aankoop” op te stellen, waarin de verkoopswaarden en alle tussen de partijen overeengekomen betalingsvoorwaarden en -vormen duidelijk en gedetailleerd worden vermeld, evenals andere juridische clausules om het contract juridisch “perfect” te houden en garanties voor beide partijen mogelijk te maken.