/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Dienstregeling 2018

Deze dienstregeling voor 2018 is ingegaan op 10 december 2017.

Let op! Aangepaste dienstregeling op de Veluwe
Op de Veluwe rijden we op Goede Vrijdag met een vakantiedienstregeling. Tijdens Pasen rijden we een zondagdienstregeling. Op Koningsdag rijden we een zaterdagdienstregeling. Op Hemelvaartsdag rijden we een zondagdienstregeling. De dag na Hemelvaart rijden we een vakantiedienstregeling. Met Pinksteren rijden we een zondagdienstregeling. Van 1 juli t/m 1 september rijden we de zomerdienstregeling op de Veluwe. 

Belangrijkste wijzigingen

Stadslijnen Apeldoorn

Lijnen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 18 en 19
Deze verbindingen kennen, behoudens dat de vertrektijden van enkele lijnen licht verschoven kunnen zijn, geen wijzigingen.
 
Lijn 12 Station - Ugchelen
Deze lijn rijdt ’s avonds en in het weekend voortaan eenmaal per uur. De reden is het geringe gebruik op deze momenten. Op werkdagen overdag en op zaterdag blijft de dienst elke 30 minuten rijden.
 
Lijn 14 Station - Malkenschoten             
Buiten de spits zijn de vertrektijden gewijzigd. Hierdoor ontstaat al vanaf 10:00 uur een betere aansluiting op de treinen naar Amersfoort en Deventer.
 
Lijn 15 Apeldoorn - Twello
Door de geringe bezetting rijdt deze lijn rijdt voortaan eenmaal per uur. Syntus Gelderland heeft met het maken van de dienstregeling rekening gehouden met de schooltijden van het AOC in Twello. De bus rijdt ook weer via het Marktplein in Apeldoorn. Op zaterdag rijdt lijn 15 als Kolibrie en moet net als in de avond en op zondag worden gereserveerd.
 
Lijn 16 Station - Berg en Bos
Deze lijn rijdt ’s avonds en op zondag eenmaal per uur. De reden is het geringe gebruik op deze momenten. Op werkdagen overdag en op zaterdag blijft de dienst elke 30 minuten rijden.

Lijn 17 Station - Sprenkelaar 
Bus 17 bedient richting het station ook de halte Julianakerk en rijdt niet meer via de Wapenrustlaan. De bus gaat via de Uffordlaan naar het station. Zo heeft deze omgeving van Apeldoorn ook een snelle rechtstreekse verbinding met het station.

 

Stadslijnen Ede

Lijnen 1 en 2 kennen geen wijzigingen.
 
Lijn 5 Station Ede-Wageningen -  Station Veenendaal De Klomp
Lijn 5 rijdt vanaf station Veenendaal De Klomp door als lijn 83 naar Veenendaal Centrum en vanaf daar als lijn 85 weer terug naar station Ede-Wageningen. Hierdoor ontstaat er een overstapvrije verbinding
tussen Veenendaal West en station Ede-Wageningen in beide richtingen.

Stadslijnen Harderwijk

Lijn 1 Station - Wittenhagen    
De ritten van lijn 1 en 2 zijn samengevoegd en worden gereden door één buslijn; lijn 1. Zo wordt ieder half uur een reismogelijkheid vanaf de wijken naar het centrum geboden.
 
Lijn 2 Station - Frankrijk                             
Lijn 2 vervalt. De ritten van lijn 1 en 2 zijn samengevoegd en worden gereden door één buslijn; lijn 1.

Streeklijnen Regio Vallei / Zuid-Veluwe

Lijn 83 Veenendaal de Klomp - Veenendaal Centrum (Syntus Utrecht)              
Lijn 83 rijdt vanaf Veenendaal Centrum door als lijn 85 naar station Ede-Wageningen en daarna als lijn 5 weer naar Veenendaal De Klomp. Hierdoor ontstaat er een overstapvrije verbinding tussen Veenendaal West en station Ede-Wageningen in beide richtingen.
 
Valleilijn 84 Wageningen - Ede              
In de spits rijden lijn 84 en 88 gezamenlijk acht keer per uur tussen Ede en Wageningen. Buiten de spits rijden lijn 84 en 88 gezamenlijk iedere 10 minuten tussen Ede en Wageningen. Lijn 84 rijdt ook op zondagavond.
 
Lijn 85 Veenendaal Centrum - Station Ede-Wageningen           
Lijn 85 rijdt vanaf station Ede-Wageningen door als lijn 5 naar Veenendaal De Klomp en daarna als lijn 83 weer naar Veenendaal Centrum. Hierdoor ontstaat er een overstapvrije verbinding tussen Veenendaal West en station Ede-Wageningen in beide richtingen.
 
Lijn 86 Wageningen - Ede
De vertrektijden op werkdagen verschuiven met 15 minuten. Zo ontstaat er een betere verdeling tussen de ritten op lijn 86 en op lijn 88.
 
Valleilijn 88 Wageningen - Ede              
In de spits rijden lijn 84 en 88 gezamenlijk acht keer per uur tussen Ede en Wageningen. Buiten de spits rijden lijn 84 en 88 gezamenlijk iedere 10 minuten tussen Ede en Wageningen.
 
Lijn 106 Otterlo - Het Nationale Park De Hoge Veluwe
In de vakanties wordt vaker gereden tussen Otterlo en Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Zo biedt Syntus Gelderland meer reismogelijkheden voor toeristen en hopen wij zo bij te dragen aan een verdere groei van het toerisme in Gelderland.
 
Lijn 107 Ede - Putten
’s Middags rijdt er tussen Ede en Putten een extra rit. ’s Avonds begint de Kolibrie eerder: de ‘vaste’ rit van 20:35 uit Putten naar Ede vervalt en deze wordt aangeboden als Kolibrie.
 
Lijn 108 Ede - Apeldoorn            
In de mei- en zomervakantie zijn er extra ritten op bus 108, zodat reizigers in Otterlo meer reismogelijkheden hebben om Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum te bezoeken. De frequentie van bus 106 is ook aangepast.

Streeklijnen Midden-Veluwe

Lijn 91 Arnhem - Apeldoorn
’s Ochtends zijn de vertrektijden gewijzigd. De bus vertrekt 3 minuten eerder uit Arnhem waardoor reizigers in Apeldoorn een iets ruimere overstap hebben op de bus naar de Belastingdienst.
 
Lijn 102 Apeldoorn - Amersfoort            
In de vakanties rijdt lijn 102 eens per uur. Buiten de vakanties blijft de bus ieder half uur rijden in de spits.
 
Lijn 170 Epe - Twello
Op zaterdag vervalt de ‘vaste’ dienst en moet als in de avond en op zondag de Kolibrie worden gereserveerd.
 
Lijn 171 Twello - Deventer
Op zaterdag vervalt de ‘vaste’ dienst.
 
Lijn 293 Apeldoorn - Arnhem   
Deze lijn rijdt een gewijzigde route in Arnhem. De bus gaat altijd langs het Marktplein Geitenkamp en het eindpunt wordt Kleefse Waard in Arnhem. De reden van de wijziging is dat er zo binnen Arnhem weer een ‘vaste’ verbinding ontstaat van Arnhem-Noord naar Presikhaaf / Kleefse Waard.

Buurtbussen

Lijn 506 en 508 Twello - Ecofactorij - Omnisport – Klarenbeek – Twello (buurtbus) 
Op zaterdag is de dienstregeling gewijzigd. De bus rijdt tussen Twello en Klarenbeek iedere 45 minuten. In de avond wordt, net als nu, Kolibrie aangeboden

Streeklijnen Noord- en West-Veluwe

Lijn 100 Nunspeet - Zwolle
In Nunspeet ontstaat door de tijdwijziging van de bus naar Harderwijk een goede overstap voor reizigers van Elburg naar Harderwijk vv. ’s Avonds rijden de laatste twee ritten vanuit Zwolle niet verder dan Elburg.
 
Lijn 200 Nunspeet - Zwolle
’s Middags rijden er extra ritten richting Elburg.
 
Lijn 101 Harderwijk - Amersfoort Schothorst
Dit is een nieuwe buslijn. Van maandag t/m vrijdag rijdt de bus tot de halte Paladijnenweg in Amersfoort en in het weekend tot station Schothorst.
 
Lijn 103 Nunspeet - Amersfoort             
Deze lijn vervalt. Het traject is opgedeeld in twee nieuwe lijnen: lijn 101 Harderwijk - Amersfoort en
lijn 111 Harderwijk - Nunspeet.
 
Lijn 111 Harderwijk - Nunspeet
Dit is een nieuwe lijn die zorgt voor een betrouwbare treinaansluiting in Nunspeet en een betere
overstap op lijn 100 naar Elburg. Deze lijn gaan, net als enige jaren terug, weer door het centrum van Nunspeet rijden. In de avonduren rijdt lijn 111 als Kolibrie.
 
Lijn 112 Nunspeet – Wittenberg
In de avonduren én op zondag gaat lijn 112 als Kolibrie rijden. Dat betekent dat reizigers eerst moeten reserveren voor hun rit.