Biotex, waar kun je het voor gebruiken?

Biotex waspoeder is bij de meeste mensen wel bekend als hét wasmiddel dat vieze vlekken uit je kleding kan verwijderen. Wat minder bekend is, is dat je het middel voor veel meer dingen kunt gebruiken. Van schoonmaken van kozijnen tot het verminderen van een ontsteking aan je vinger of teen.

Waar komt Biotex vandaan?

De firma Kortman & Schulte had een fabriek in Rotterdam waar huishoudsoda en zeep werd geproduceerd. In 1963 brachten ze het allereerste wasmiddel van Bio-tex op de markt. Later verdween het streepje en werd het Biotex. Het eerste wasmiddel met eiwitsplitsende enzymen in het waspoeder. Het resultaat was boven verwachting, de was werd heel schoon. Biotex werd een groot succes! In de loop van de jaren is het wasmiddel steeds verbeterd. Zelfs de moeilijkste vlekken lossen nu op in Biotex. Daarnaast zijn er nieuwe producten bij gekomen. Vlekverwijderaars die elke vlek verwijderen op elk materiaal.

Biotex groen en blauw

Biotex poeder is verkrijgbaar in een groene of blauwe verpakking, voorwas en handwas. De Biotex in de blauwe verpakking wordt gebruikt als voorwasmiddel. Je doet dit in de wasmachine bij zeer sterk vervuild wasgoed. De Biotex in de groene verpakking, ook wel Biotex handwas, is een inweekmiddel voor vieze kledingstukken voordat ze de wasmachine ingaan. Je kunt het ook gebruiken als Biotex handwasmiddel.

Hoe werkt Biotex?

Biotex poeder bevat biologische enzymen die inwerken op eiwit, vet en zetmeel. Enzymen werken ook op lagere temperaturen. Je hoeft de was dus niet op een hoge temperatuur te wassen. Het verwijdert de vlekken zonder de stof en de kleur aan te tasten. Er zit geen bleekmiddel in Biotex waardoor je het kunt gebruiken voor de witte en gekleurde was.

Biotex waspoeder als wasmiddel

Het product Biotex is van oorsprong bedoeld als inweek- en voorwasmiddel voor wasgoed wat sterk vervuild is, niet als hoofdwas. Wasgoed dat niet schoon zou worden met een gewoon wasprogramma. Het wasmiddel weekt de vlek als het ware los van het wasgoed waarna het weer schoon en fris uit de wasmachine komt. Maar ook voor een handwasje gebruik je Biotex.

 

Biotex, de eerste hulp bij ontstekingen

Heb je een ontstoken vinger of teen? Stop deze dan in een badje met groene Biotex! De enzymen zijn helend bij lichte ontstekingen. Ook als je geen ontsteking hebt maar wel vieze handen, nagelriemen of vieze voeten is weken in Biotex zinvol. Het verwijdert al het vuil, zelfs onder de nagels. Een letterlijke ‘handwas’.

Vieze voorwerpen reinigen

Een vieze badkuip of wastafel, bruine aanslag in je kopjes, de bakplaat uit de oven, de meest uiteenlopende voorwerpen worden weer schoon met een sopje van Biotex! En het mooie is: je hoeft er niet veel moeite voor te doen. Laat het vuile voorwerp gewoon een paar uur weken, even afspoelen met water en het is weer blinkend schoon.

Stoffen bekleding, gordijnen en vloerbedekking

Een vlek is zo gemaakt, wat overblijft is een lelijke plek op je bankstel, de vloerbedekking of in de gordijnen. Daar heeft Biotex een oplossing voor, want deze vlekken zijn gemakkelijk te behandelen met een sprayflacon.

Groene aanslag verwijderen

Je kent het wel, groene aanslag op je schutting, de houten vlonder of op de tuintegels. Het ziet er lelijk uit en is ook nog eens gevaarlijk glad. Ook in dit geval is Biotex de oplossing! De enzymen lossen namelijk mos en algen op, waardoor de aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is geen agressief middel, je kunt het zonder problemen gebruiken. Je lost Biotex op in een emmer met warm water en giet het over de tegels. Met behulp van een bezem schrob je de tegels schoon. Bij het schoonmaken van de schutting gebruik je een borstel.

Biotex vlekkenspray

Biotex Vlekkenspray is een krachtige en effectieve oplossing voor het verwijderen van hardnekkige vlekken uit kleding en textiel. Met zijn geavanceerde formule is Biotex Vlekkenspray speciaal ontworpen om verschillende soorten vlekken aan te pakken, van rode wijn tot grasvlekken. De handige spuitfles maakt het aanbrengen eenvoudig en gericht, waardoor je de vlek direct kunt behandelen.

Wat Biotex Vlekkenspray onderscheidt, is zijn enzymatische werking. De krachtige enzymen dringen diep door in de vezels van de stof en breken de vlekken af op moleculair niveau. Hierdoor wordt niet alleen de zichtbare vlek verwijderd, maar ook de oorzaak ervan aangepakt. Biotex staat bekend om zijn jarenlange expertise in enzymatische reiniging, en deze vlekkenspray is daar een perfect voorbeeld van.

Of het nu gaat om dagelijkse vlekken of hardnekkige, ingedroogde plekken, Biotex Vlekkenspray biedt een doeltreffende oplossing om je kleding er weer als nieuw uit te laten zien. Handig om in huis te hebben voor onverwachte vlekken en om je kleding langer in topconditie te houden.

Veelgestelde vragen

Waar komt Biotex vandaan?

Biotex vindt zijn oorsprong bij de firma Kortman & Schulte, die in 1963 het eerste wasmiddel van Bio-tex introduceerde. Later verdween het streepje en werd het Biotex. Het was het eerste wasmiddel met eiwitsplitsende enzymen, wat resulteerde in een groot succes.

Wat is het verschil tussen Biotex groen en blauw?

Biotex poeder is verkrijgbaar in groene en blauwe verpakkingen, voor respectievelijk handwas en voorwas in de wasmachine. De blauwe variant wordt gebruikt bij zeer sterk vervuild wasgoed als voorwasmiddel, terwijl de groene variant dient als inweekmiddel voor vieze kledingstukken.

Hoe werkt Biotex?

Biotex poeder bevat biologische enzymen die inwerken op eiwit, vet en zetmeel. Deze enzymen zijn effectief, zelfs op lagere temperaturen, waardoor je de was niet op hoge temperaturen hoeft te wassen. Biotex verwijdert vlekken zonder de stof en kleur aan te tasten, en bevat geen bleekmiddel.

Is Biotex alleen voor de wasmachine bedoeld?

Nee, naast zijn oorspronkelijke gebruik als inweek- en voorwasmiddel in de wasmachine, is Biotex ook geschikt voor handwasjes. Het weekt vlekken los van het wasgoed voor een fris resultaat.

Kun je Biotex gebruiken bij ontstekingen?

Ja, Biotex, met name de groene variant, kan helpen bij lichte ontstekingen. Het weken van een ontstoken vinger of teen in een badje met groene Biotex kan helend werken.

Hoe kan Biotex worden gebruikt voor schoonmaken?

Biotex is niet alleen voor de was. Het kan worden gebruikt om verschillende voorwerpen te reinigen, zoals badkuipen, wastafels, kopjes, bakplaten en meer. Laat het vuile voorwerp weken, spoel het af en het wordt weer blinkend schoon.

Hoe verwijdert Biotex groene aanslag?

Biotex is effectief tegen groene aanslag op schuttingen, vlonder, tuintegels, etc. Los het op in warm water, giet het over de tegels en schrob met een bezem. De enzymen breken mos en algen af, waardoor de aanslag verdwijnt.

Wat maakt Biotex Vlekkenspray bijzonder?

Biotex Vlekkenspray is speciaal ontworpen voor het verwijderen van hardnekkige vlekken uit kleding en textiel. De enzymatische werking dringt diep door in de vezels, waardoor zowel de zichtbare vlek als de oorzaak ervan wordt aangepakt. Het is een handige oplossing voor dagelijkse en ingedroogde vlekken.