Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor Syntus Gelderland

16-11-2018
Op zondag 9 december a.s. gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus Gelderland in voor het busvervoer op de Veluwe. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. Hieronder hebben wij de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de nieuwe dienstregeling op een rij gezet.
Belangrijkste wijzigingen
 
  • Het busstation in Zwolle wordt vernieuwd. Vanaf zondag 17 februari 2019 vertrekken de bussen niet meer vanaf de noordzijde, maar vanaf een nieuw busstation aan de zuidzijde. In de nieuwe dienstregeling is al rekening gehouden met de gewijzigde situatie. Zo rijden de lijnen 100 (Nunspeet – Zwolle) en 203 (Apeldoorn – Zwolle) vanaf 9 december een andere route in Zwolle.
  • Op lijn 11 (Apeldoorn station – Stadhoudersmolen) wordt een grotere bus ingezet. Daarnaast wordt de lijn opgesplitst. De ritten die op het hele uur vertrekken rijden voortaan eenmaal per uur door naar Stadhoudersmolen. De ritten die op het halve uur vertrekken rijden tot halte Erasmusstraat en keren daar weer om naar station Apeldoorn.
  • Lijn 103 is een nieuwe buslijn die van Apeldoorn via Voorthuizen en Barneveld West naar station Barneveld Centrum rijdt. Deze bus rijdt alleen in de spitsuren en rijdt niet in de vakantieperioden.
  • De halte Hattem, Carpoolplaats A50 vervalt voor lijn 201 (Apeldoorn – Zwolle). Reizigers bij deze halte kunnen gebruik blijven maken van lijn 202. Daarnaast rijdt lijn 201 een extra rit om 8:05 uur van Zwolle naar Apeldoorn.
  • De lijnen 202 en 203 (Apeldoorn – Zwolle) veranderen. Lijn 202 krijgt in de vakantieperioden andere vertrektijden voor een betere aansluiting in Apeldoorn van en naar Vaassen. Lijn 203 rijdt in Zwolle niet meer via de Eekwal, maar rechtstreeks naar het station in Zwolle. ’s Avonds en in het weekend worden beide lijnen vervangen door de nieuwe lijn 204, die via Katwolderplein in Zwolle via Hattem, Epe en Vaassen naar Apeldoorn rijdt.
Reis plannen
Syntus Gelderland verzorgt het busvervoer op de Veluwe in opdracht van de provincie Gelderland. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.syntusgelderland.nl/dienstregeling. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van hun reismogelijkheden.