Vanaf 15 december 2019 een nieuwe dienstregeling voor Syntus Gelderland

10-12-2019
Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus Gelderland in. Jaarlijks wordt de dienstregeling geanalyseerd en worden er wijzigingen doorgevoerd. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de betrokken gemeenten, het ROCOV en provincie Gelderland. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. 2020 is het laatste jaar dat Syntus Gelderland de dienstregeling uitvoert op de Veluwe. Volgend jaar gaan de reisgebieden Veluwe en Midden-Overijssel samen over in de nieuwe concessie IJssel-Vecht. Keolis Nederland blijft de vervoerder en voert dan onder de naam RRReis haar diensten uit.
Door de toenemende verkeersdrukte wordt het moeilijker om bussen op tijd te laten rijden. Daarom hebben we de rittijden van de huidige dienstregeling geanalyseerd. Op diverse lijnen zijn de rittijden aangepast, met als doel de punctualiteit van de bussen te verbeteren. Ook wordt op diverse lijnen gekeken naar de inzet van het materieel met betrekking tot de reizigersaantallen, voornamelijk in de ochtendspits. Hieronder hebben wij de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de nieuwe dienstregeling op een rij gezet.

Belangrijkste wijzigingen

  • Lijn 1 in Apeldoorn rijdt op zaterdag overdag iedere 20 minuten in plaats van ieder kwartier. Reden is de matige bezetting van de bus.
  • Lijn 11 in Apeldoorn rijdt de ochtendritten tot de Boerhavestraat rechtsom. Hierdoor stappen scholieren voor het Aventus en Hoornbeeck College uit en hoeven zij de weg niet over te steken. Dat is veiliger.
  • Lijn 231 rijdt voortaan ook op zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur ieder halfuur tussen Apeldoorn en Arnhem. Reden is het toenemend gebruik op de andere dienst, lijn 91, tussen beide steden. Beide lijnen bieden voortaan samen ieder kwartier een verbinding aan tussen Apeldoorn en Arnhem.
  • De vertrek- en aankomsttijden van lijn 293 wijzigen, om beter aan te sluiten bij de schooltijden van de HAN in Arnhem.
  • Alle scholierenlijnen naar de SG Jacobus Fruytier en het Hoornbeeck College in Apeldoorn (nummers 650 t/m 660) rijden sinds de herfstvakantie op maandagmiddag vanuit Apeldoorn een uur eerder. De reden is een aanpassing in de lestijden van beide scholen.
  • In verband met langdurige werkzaamheden in Hooglanderveen rijdt lijn 101 sinds september jl. niet meer door Hooglanderveen, maar via de Hanzeboulevard langs IKEA Amersfoort naar Schothorst.
  • Lijn 111 rijdt tussen Harderwijk en Hierden voortaan via het bedrijvenpark Lorenz III. Midden in het gebied wordt de halte Wattstraat geopend.
  • Naast lijn 84 en 88 rijdt vanaf september jl. buslijn 184 in de ochtendspits vier extra ritten per uur tussen station Ede – Wageningen en de Campus/WUR. Hierdoor hebben reizigers naar de Universiteit en het Kennispark een veel grotere kans op een zitplaats in de bus.
  • De vertrektijden van lijn 83 (De Klomp – Veenendaal) van Syntus Utrecht zijn aangepast waardoor de bussen beter op tijd kunnen rijden. Het gevolg hiervan is dat in de spits helaas niet meer alle aansluitingen in De Klomp haalbaar zijn.
  • Lijn 87 is een nieuwe lijn van Syntus Utrecht die station Veenendaal-De Klomp verbindt met Veenendaal Oost, het centrum en Petenbos. ’s Morgens sluit de bus vanuit deze wijken op station Veenendaal-De Klomp aan op de treinen naar Utrecht, ’s middags in de andere richting.

Reis plannen

Syntus Gelderland verzorgt het busvervoer op de Veluwe in opdracht van provincie Gelderland. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.syntusgelderland.nl/dienstregeling2020. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner te bekijken.