Tarieven per 1 juli 2020

19-6-2020
Per 1 juli 2020 wijzigen een aantal tarieven bij Syntus Gelderland:

Saldo reizen goedkoper
Het saldo reizen op de Veluwe wordt iets goedkoper. Het OV-chipkaarttarief gaat van 17,8 cent naar 17,7 cent per kilometer. Het basistarief (98 cent) voor bus, tram en metro (ook wel instaptarief genoemd) is landelijk vast gesteld en wijzigt niet. 

Altijd Vrij Veluwe 
De standaard leeftijdskorting die jongeren t/m 18 jaar krijgen bij de aanschaf van het Altijd Vrij Veluwe abonnement wordt sinds 1 juli 2017 in fasen afgebouwd totdat deze in 2021 gelijk zijn. Dit betekent dat de prijs van het Altijd Vrij voor jongeren t/m 18 jaar, jaarlijks t/m 2020 extra wordt verhoogd. Daarnaast worden de Altijd Vrij abonnementen per 1 juli geindexeerd met de landelijketarief index. Bij alle overige producten en abonnementen is dit per 1 januari al gedaan. 

In dit overzicht staan de nieuwe tarieven vermeld. Wil je bekijken welk vervoersbewijs voor jou geschikt is? Gebruik dan onze productwijzer.
 

Waarom een aanpassing van de prijzen?

We willen het OV betaalbaar houden voor iedereen. Over prijswijzigingen maken we duidelijke afspraken met de provincie. Eén van deze afspraken is dat de leeftijdskorting op abonnementen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (excl. Almere en Lelystad) in fasen wordt afgebouwd zodat iedereen dezelfde prijs betaalt voor een abonnement.