Nieuwe dienstregeling vanaf 23 augustus

18-8-2020
Vanaf 23 augustus rijdt een groot aantal van onze buslijnen weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die een aangepaste- of vakantiedienstregeling rijden. Ook houden we, in verband met corona, extra bussen stand-by, die wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020. In dit overzicht van alle buslijnen zie je wat er op jouw buslijn wordt gereden.

Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar
De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, wordt vanaf 23 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen.
 
Buurtbussen
De buurtbussen rijden voorlopig niet. In de buurtbus is het houden van 1,5 m afstand tussen reizigers en/of chauffeur niet of nauwelijks mogelijk Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen. Op landelijk niviea, door alle vervoerder en OV-NL wordt er gekeken naar een geschikte oplossing om de buurtbussen coronaproof in te richten. Tot op heden is hier geen geschikte oplossing voor gevonden.

Update
Vanaf 5 oktober rijdt de buurtbustaxi op de Veluwe van maandag t/m vrijdag en alleen op reservering. De vervoersdienst dien je 4 uur voor vertrek te reserveren via het volgende telefoonnummer 088- 655 77 92.

Alle informatie over de dienstregeling vind je op deze pagina. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl