156 kinderen zetten hun fiets aan de kant voor de bus

29-7-2019
Voor 156 kinderen die meedoen aan Ome Joop’s Tour werd donderdag 25 juli het hitteplan in werking gesteld. Van zondag 21 tot en met woensdag 31 juli fietst de kinderstoet door meerdere provincies. Daar bezoeken ze diverse attracties, overnachten ze op verschillende locaties en hebben ze met elkaar vooral een leuke tijd. De tropische hitte maakt het fietsen er echter niet makkelijker op. Daarom werd de fietsetappe van Harderwijk naar Barneveld vandaag geannuleerd. Keolis Nederland sprong voor de kinderen in de bres. De koele bussen van Syntus Gelderland, onderdeel van Keolis Nederland, brachten de kinderen koel en comfortabel naar de volgende bestemming.

Een spetterende dag

Overdag bezochten de kinderen het Dolfinarium. In het pretpark genoten zij van de zeezoogdieren en zorgden de waterattracties deze warme dag voor de benodigde verkoeling. Om 14.30 uur was het tijd om verder te reizen, maar deze keer niet op de fiets. Voor de ingang van het pretpark stonden namelijk vier extra grote bussen van Syntus Gelderland klaar om de kinderen naar hun volgende halte, in Barneveld te brengen. Het waterfeest werd daar voorgezet. De deelnemers gingen namelijk zwemmen in het openluchtzwembad!

Last minute

Het busvervoer is last minute tot stand gekomen. De organisatie van de tour vond het onverantwoord om de kinderen op het warmste moment van de dag te laten fietsen. Anton Jansen, secretaris van de organisatie: “Ome Joop’s Tour is een buitenevenement en voor dit soort scenario’s hebben we altijd een noodplan op de plank liggen. Er wordt rekening wordt gehouden met de leeftijd van de kinderen, de inspanning, het aantal te rijden kilometers, en het tijdstip waarop ze moesten fietsen. ‘De gezondheid en veiligheid van de kinderen staan altijd voorop.” Met die gedachte is contact gelegd met de vervoersmaatschappij Keolis Nederland. De vervoerder, onder andere verantwoordelijk voor het openbaar vervoer op de Veluwe, gaf gelijk aan te willen helpen.

Enthousiaste chauffeurs

Op facilitair gebied was het vervoer zo geregeld. “Door de zomerdienstregeling hebben wij extra bussen op de stalling staan. En enthousiaste chauffeurs die wachtdienst hadden of vrij waren gepland boden al snel hun hulp aan”, aldus RenĂ© Nekkers, concessiemanager van Syntus Gelderland. “Ome Joop’s Tour is een goed doel en als wij met dit initiatief kunnen bijdragen aan een onvergetelijke dag voor de kinderen hoeven wij daar niet lang over na te denken. Maatschappelijk ondernemen is binnen onze organisatie een belangrijk thema en waar dat kan dragen wij graag ons steentje bij.”

Over de organisatie

Ome Joop’s Tour is het oudste evenement van Arnhem. Sinds 1950 zet de organisatie zich in voor de jeugd, onder het motto: Wie investeert in de jeugd, investeert in de toekomst. Jaarlijks organiseert Ome Joop’s Tour een gesponsorde tiendaagse fietstour door heel Nederland voor ruim 150 jongens en meisjes in de leeftijdsklasse van 9 tot en met 13 jaar. De kinderen hebben weinig of geen vakantiemogelijkheid. Daarom betekent de wielerronde veel voor de kinderen. Samen zijn ze even weg uit de dagelijkse beslommeringen en genieten van een leuke tijd met leeftijdsgenoten. De 69e editie van de fietstour vindt dit jaar plaats van zondag 21 tot en met woensdag 31 juli en voert van Sportcentrum Papendal / Arnhem via Zutphen, Apeldoorn, Harderwijk, Barneveld, Tiel, Loon op Zand, Sint Anthonis en Kalkar terug naar Arnhem.