Loopband kopen, waar let je op bij de aanschaf?

Wil je graag werken aan je miserabele conditie of snel extra vet verbranden om af te vallen? Dan kun je je natuurlijk aanmelden bij een sportschool. Maar een goed alternatief is om zelf een loopband aan te schaffen, zodat je lekker thuis kunt trainen. Een loopband heeft veel voordelen te bieden voor iedereen met een vastomlijnd of een minder duidelijk sportdoel. Wat zijn precies de voordelen van een loopband aanschaffen om thuis te gebruiken? En waar moet je op letten als je een loopband wilt gaan kopen? Dit blog gaat dieper in op de belangrijkste informatie die nu ver loopbanden bekend is. Die er je voordeel mee en kies ook voor een fitter en gezonder leven!

Dit zijn de voordelen van een eigen loopband kopen?

Wie besluit om een loopband te kopen voor thuisgebruik, gaat direct de voordelen merken die een eigen loopband te bieden heeft. In de eerste plaats is een loopband thuis ideaal om jezelf tijd te besparen. Je hoeft namelijk niet meer naar de sportschool om aan je conditie te werken. Ben je geen lid van een sportclub, maar trainde je vooral buiten? Dan bespaar je ook tijd, want omkleden om buiten hard te lopen of te wandelen is voortaan niet meer nodig! Lekker toch? Na het gebruik van je loopband kun je direct thuis douchen, zonder tijd te verliezen. Probeer dat maar eens in een sportschool, waar loopbanden door de drukte vaak bezet zijn en ook de douches na afloop niet altijd direct te gebruiken zijn! Naast tijd kun je met de aankoop van een eigen loopband ook veel geld besparen. Dit is zeker het geval als je op dit moment aan je conditie werkt via een sportschool abonnement. Leden van sportclubs betalen maandelijks contributie, wat uiteraard de nodige centen kost. Ook moet je als de fitnessclub niet direct om de hoek ligt, met de auto naar de fitnessclub. Dit kost uiteraard benzine Wie echter thuis een loopband heeft, bespaart zowel benzinekosten als de maandelijkse contributie van de sportclub. Een kwalitatief goede loopband is dan ook een eenmalige investering die zichzelf behoorlijk snel terug betaalt!

Let op de instelmogelijkheden van de loopband

Wie op zoek gaat naar een loopband voor priv├ęgebruik, moet een aantal zaken goed in het vizier houden. In de eerst plaats moet je je afvragen wat het exacte doel is van de loopband. Wil je gewicht verliezen, al dan niet in combinatie met een streng dieet? Of is je oogmerk om je uithoudingsvermogen te verbeteren, zodat je je frisser en actiever voelt? Natuurlijk kan het ook zijn dat je op zoek bent naar een combinatie van beide doelen. Hoe het ook zij: de loopband die je gaat aanschaffen, moet natuurlijk wel kunnen bieden wat jij wilt! Onderzoek daarom goed welke kwaliteiten en functies de loopband heeft die je op het oog bent.
Een tweede punt van aandacht is of de loopband in hoogte verstelbaar is. Goede loopbanden kunne schuin worden gezet, via het bedieningspaneel, zodat de illusie gewekt wordt dat je een heuvel of een berg beklimt. Ook hebben de betere loopbanden een (groot) aantal voorgeprogrammeerde loopprojecten. Hoe groter het aanbod op dit gebied, hoe beter de loopband is. Via de instellingen op het display kun je de loopband schuin zetten, waardoor de illusie ontstaat dat je in een heuvelachtig landschap of in de bergen aan het lopen of hardlopen bent.

Lengte, breedte en… ook een eigen verantwoordelijkheid

Ten derde raden we je aan om te letten op de lengte en breedte van de beoogde loopband. De goedkopere modellen zijn smal en minder lang. Daardoor zijn deze loopbanden in gebruik ook minder comfortabel. Het is beter om direct goed te investeren, zodat je een loopband koopt die niet alleen optimaal trainingscomfort biedt, maar er ook jarenlang tegenaan kan. Want als er iets is wat je moet zien te voorkomen, is het dat je een miskoop doet. Ten slotte, last but not least: let op de prijs van de loopbanden. Goedkoop is in deze handelssector vaak duurkoop!