Hanglamp review

Deze prachtige kristalglazen hanglamp bestaat uit zeven hangende glazen ballen met licht erin. De inspiratie voor deze hanglamp is het strand, de zee, de schuimkoppen en de eilandjes geweest. Dit is goed te zien in het ontwerp van de lamp en de elementen die in de hanglamp verwerkt zijn. De bollen zijn handgemaakt en mondgeblazen. Vervolgens is ervoor gekozen om de patronen die op de bollen te vinden zijn met de hand in te slijpen. Dit komt overeen met de 250 jaar oude tradities bij Hadeland Glassverk die ook verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en het produceren van deze unieke lamp. De hanglamp heeft de volgende glazen bollen hangen:

  • Optic Clear 12 cm
  • Lines Blue 16 cm
  • Soda Blue 12 cm
  • Cross Cacao 20 cm
  • Cross Clear 12 cm
  • Unpatterned Cacao 16 cm
  • Finn Cacao 20 cm

Het eerste dat opvalt aan de glazen ballen is dat ze allemaal in een andere kleur zijn. Dit maakt het een prachtige combinatie met de houten balk die de lamp bij elkaar houdt. De prachtige kleurencompositie van de gekleurde glazen ballen en daarnaast de prachtige afwerking tot in de kleinste details aan toe, maakt deze lamp absoluut uniek en een prachtig exemplaar in elke interieur.

De eigenschappen van de hanglamp

Als je de lamp van boven naar beneden bekijkt, zie je dat de lamp wordt vastgehouden door een eigen plafondbalk. Deze balk is gemaakt van gerecycled eikenhout afkomstig uit Zuid- en Centraal-Europa. Het hout kent een lange leeftijd van maar liefst rond de 300 jaar oud. De leeftijd van dit houtblok neemt zeker niets weg aan de kwaliteit ervan, want het hout heeft een uitzonderlijke kwaliteit en een mooie patina. De leeftijd en de plaats van herkomst kunnen verschillend zijn en daarnaast is elke hanglamp uniek omdat het hout altijd verschilt van grootte en uiterlijk.

Binnen elke ruimte is het belangrijk dat er een goede verlichting bij wordt gehangen. Deze lamp is er eentje die zeker niet mag ontbreken binnen je interieur wanneer je wilt gaan voor een moderne lamp die op een moderne en kunstzinnige manier kan worden opgehangen. Je hebt ook de keuze uit verschillende soorten en maten plafondkappen zodat je de hanglamp geheel naar eigen wens samen kunt stellen. Zo is het altijd mogelijk om deze lamp goed te laten passen bij de rest van het interieur.

Mijn ervaring met de Archipelago Crystal Spheres 7

Ik was net verhuisd en ik wilde zeker niet weer kiezen voor een standaard hanglamp. In mijn oude woning had ik veel van de lampen die er al hingen overgenomen en laten hangen omdat het niet mogelijk was om deze te vervangen door nieuwe. Ik heb hierdoor dus ruim 10 jaar naar dezelfde lampen gekeken. Mijn oog viel op de Archipelago Crystal Spheres 7 bij Loftlamp.nl. Wat mij direct aantrok aan de lamp is dat het niet al te groot of lomp aan het plafond hing, maar bestond uit verschillende kleine bollen die samen een prachtige lichtbron vormden. Daarnaast vond ik het ook heel mooi dat de glazen bollen waren voorzien van prachtige details waarvan het al snel duidelijk was dat deze volledig met de hand waren verwerkt. Vaak heb je bij zulke kunstige lampen dat de lichtbron niet voorziet in optimaal licht, maar dat is bij deze hanglamp wel anders. Ik ben echt tevreden!