Epoxy giethars is verrassend veelzijdig!

Met epoxy giethars kun je geweldige dingen maken. Het knutselen met deze hars wordt dan ook steeds populairder. Deze kunstvorm waarbij giethars als basis gebruikt wordt, noemen we Resin art. Voordat we je tips geven over wat je met epoxy giethars kunt maken, leggen we eerst uit wat epoxy giethars precies is en wat je nodig hebt om te kunnen starten met Resin art.

Wat is epoxy giethars

Je hebt verschillende soorten giethars bijvoorbeeld de polyurethaan giethars en de epoxy giethars. Polyurethaan giethars is een kunsthars van twee componenten. Dit product wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het gieten van gietstukken van de machinebouw.
Epoxy giethars is ook een kunsthars en bestaat ook uit twee componenten. Deze giethars heeft enkele voordelen ten opzichte van de polyurethaan variant. Zo is epoxy waterdicht, krimpt deze hars vrijwel niet en hecht epoxy op vrijwel alles. Het zal je dan ook niet verwonderen dat we kiezen voor de epoxy giethars om mee aan de slag te gaan.

Hoe gebruik je epoxy?

De epoxy bestaat uit twee componenten, de hars en de harder. Om een optimaal resultaat te krijgen meng je deze componenten met elkaar in de juiste verhouding. Voor een goed resultaat is het belangrijk om je goed aan deze verhoudingen te houden. Tijdens het mengen ontstaat er een chemische reactie. En dan is je epoxy giethars klaar voor gebruik. Omdat giethars een solide en flexibel product is, kun je het voor veel toepassingen gebruiken, ideaal dus! Je hebt wel nog een geschikte mal nodig om te kunnen gieten, deze kun je kant en klaar kopen.

Wat kun je allemaal met epoxy giethars

Tot zover de theoretische kant van het verhaal. Want nu je weet hoe je dit veelzijdige product kunt gebruiken, sta je natuurlijk te popelen om ermee aan de slag te gaan. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je hieronder een aantal ideeën.

Gebruik kleur

Je kunt de hars doorzichtig laten, maar het is ook leuk om te kiezen voor kleur. Hiervoor kun je kleurpigment gebruiken. Je kunt de hars met een beetje kleurpigment mengen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kleur volledig dekkend te laten zijn. Hou je van glitter, voeg dan zeker ook glitters toe voor een extra feestelijke creatie.

Gedroogde bloemen

Gek op bloemen? Ga dan aan de slag om je lievelingsbloemen te gieten in hars. Voordat je aan de slag kunt gaan met gieten, is het belangrijk om de bloemen goed te drogen. Tijdens het drogen van de bloemen, maak je alvast de bodem van je mal. Hierna kun je de epoxy gieten en de bloemen erin verwerken. De variaties en vormen die je kunt gebruiken zijn eindeloos. Zo kun je voor altijd genieten van je bloemen.

Sieraden

van epoxy maak je unieke sieraden. Gebruik hiervoor de speciale mallen voor sieraden en voeg voor een persoonlijke touch bijvoorbeeld glitters in je lievelingskleur toe.

Sleutelhanger

Leuk om cadeau te geven, een zelfgemaakte sleutelhanger. Je kunt hiermee volop variëren. Maak bijvoorbeeld een letter sleutelhanger of verwerk een plukje haar in de hars voor een persoonlijk effect.

Epoxy onderzetters

Maak je eigen onderzetters van Resin art zodat je onderzetters een echte eyecatcher op tafel worden.

Resin art klok

Mocht je meer uitdaging willen tijdens het knutselen, kies er dan voor om je eigen klok te maken van epoxy giethars. Zo ben je altijd bij de tijd!

We hopen dat we je met deze ideeën hebben geïnspireerd om aan de slag te gaan met Resin art!