Dienstregeling 2019

Hier vind je de folders en lijnennetkaarten van de dienstregeling die geldig is vanaf 9 december 2018

Plan jouw reis vooraf met onze handige reisplanner.

 

Belangrijkste wijzigingen

Stadslijnen Apeldoorn

Lijnen 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 18 en 19
Deze verbindingen kennen, behoudens dat de vertrektijden van enkele lijnen licht verschoven kunnen zijn, geen wijzigingen.

Lijn 4 Station - De Maten
Op deze lijn wordt er ’s morgens een extra rit vroege rit aangeboden; aankomst 6:06 op het station.

Lijn 10 Station - Kerschoten
Op zaterdag rijdt deze lijn overdag elke 20 minuten in plaats van ieder kwartier

Lijn 11 Station – Stadhoudersmolen
Voor het verhogen van de capaciteit wordt op deze lijn voortaan een grotere bus ingezet. Daarnaast wordt de lijn in tweeën gesplitst. De ritten die op het hele uur vertrekken, rijden voortaan eenmaal per uur door naar Stadhoudersmolen / Lage Brink. De bus rijdt om het half uur tot halte Erasmusstraat.
 
Lijn 14 Station - Malkenschoten         
Deze lijn rijdt ’s middags in de vakantie elk half uur. Reizigers kunnen vanaf Apeldoorn Zuid naar het station ook gebruik maken van lijn 43 en 91.
 
Lijn 15 Apeldoorn - Twello
De eerste twee ritten vanuit Apeldoorn naar Twello vertrekken vier minuten eerder. 

Stads- en streeklijnen Ede

Lijn 1 Stadsdienst Ede (rechtsom)
Deze lijn rijdt extra ritten in de ochtendspits tussen station Ede-Wageningen en KennisCampus Ede
 
Lijn 2 Stadsdienst Ede (linksom)
Deze lijn rijdt extra ritten in de ochtendspits tussen KennisCampus Ede en station Ede-Wageningen
 
Lijn 6 Station - Ziekenhuis     
De route van lijn 6 is gewijzigd. De bus rijdt niet meer de hele route door Ede-Oost, maar gaat vanaf
Ede-Zuid rechtstreeks naar het centrum van Ede. Daarnaast rijdt de bus voortaan één keer per uur.

Lijn 85 Veenendaal Centrum - Station Ede-Wageningen        
In de ochtendspits wordt een extra rit toegevoegd rit om circa 8:00 vanuit Veenendaal naar Ede.

Lijn 106 Otterlo - Nationaal Park de Hoge Veluwe
Deze lijn gaat ook in de vakanties 2x per uur rijden. De bus sluit daarmee aan op lijn 108 en 105. Daarnaast is de route van lijn 106 gewijzigd. Tussen het Bezoekerscentrum en Hoenderloo vervalt het traject.

Lijn 108 Apeldoorn - Ede        
In de vakantieperioden rijdt lijn 108 ook in de weekenden elk half uur. Daarmee wordt in Ede aansluiting geboden op lijn 106 richting Nationaal Park de Hoge Veluwe.
 

Stads- en streeklijnen Harderwijk

Stadslijn 1
De dienstregeling voor 2019 van stadslijn 1 in Harderwijk is niet gewijzigd ten opzichte van de dienstregeling 2018.

Lijn 101 Harderwijk – Amersfoort
Deze lijn rijdt tijdens de vakantieperioden in de spits voortaan eenmaal per uur naar Amersfoort. Tussen de wijk Drielanden en station Harderwijk rijdt wel ieder half uur een bus. Buiten de vakantieperioden blijft de bus op werkdagen in de spits iedere 30 minuten naar Amersfoort rijden.

Lijn 111 Harderwijk - Nunspeet
Deze lijn rijdt op werkdagen voortaan ieder half uur. In de vakantieperioden wordt er eenmaal per uur gereden.

Lijn 205 Harderwijk - Barneveld          
Deze lijn rijdt weer via station Barneveld Noord en de Stationsweg naar station Barneveld Centrum vv. Lijn 103 gaat over de Nijkerkerweg rijden. Dit is een nieuwe lijn vanuit Apeldoorn die via Voorthuizen en het westelijk deel van Barneveld naar station Barneveld Centrum rijdt.

LET OP: de wijziging van bus 205 gaat pas van kracht als de tunnel bij Barneveld Noord gereed is. De werkzaamheden lopen op dit moment helaas uit. De voorlopige verwachting is dat lijn 205 in februari 2019 wél weer via Barneveld Noord rijdt. Tot dit moment zal de 205, net als lijn 103, via de Nijkerkerweg rijden.

Streeklijnen Valleilijn

Lijn 84 Wageningen - Ede      
Vanaf het nieuwe collegejaar 2018/2019 rijdt deze lijn in de ochtend vaker via Campus/Forum naar Wageningen. In de middag rijdt deze lijn vaker via de Campus richting Ede.
 
Lijn 88 Wageningen – Ede
Vanaf het nieuwe collegejaar 2018/2019 rijdt deze lijn in de ochtend 2x per uur via Hoevestein naar Wageningen. ’s Middags is en blijft dit 4x per uur. Lijn 88 richting Ede rijdt ’s middags 2x per uur via Hoevestein.

Streeklijnen regio Apeldoorn

Lijn 43 Arnhem - Dieren - Apeldoorn
De eerste rit die op zondagochtend om 8:33 aankomt in Apeldoorn begint niet meer in Arnhem, maar om 08:01 in Eerbeek. De rit van circa 23:07 op zondag uit Arnhem rijdt niet meer door naar Apeldoorn, maar rijdt tot Dieren, Cederlaan.

Lijn 91 Arnhem - Beekbergen - Apeldoorn
De eerste rit van deze lijn op zondagochtend, vertrek 7:24, vervalt.

Lijn 102 Apeldoorn - Voorthuizen - Amersfoort
Deze lijn rijdt in de spits voortaan eenmaal per uur vanuit Apeldoorn naar Amersfoort in plaats van ieder half uur. ’s Morgens vertrekt vanuit Voorthuizen een extra rit naar Amersfoort. Tussen Amersfoort en Hoevelaken blijft de bus in de spits ieder half uur rijden.

Lijn 103 Apeldoorn - Voorthuizen - Barneveld
Dit is een nieuwe buslijn die via Voorthuizen en Barneveld West naar station Barneveld Centrum rijdt. Deze bus rijdt alleen in de spitsuren en rijdt niet in de vakantieperioden.

Lijn 106 Otterlo - Nationaal Park de Hoge Veluwe
Deze lijn gaat ook in de vakanties 2x per uur rijden. De bus sluit daarmee aan op lijn 108 en 105. Daarnaast is de route van lijn 106 gewijzigd. Tussen het Bezoekerscentrum en Hoenderloo vervalt het traject.
 
Lijn 108 Apeldoorn - Ede        
In de vakantieperioden rijdt lijn 108 ook in de weekenden elk half uur. Daarmee wordt in Ede aansluiting geboden op lijn 106 richting Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Lijn 231 Apeldoorn - De Maten - Arnhem        
’s Ochtends zijn de vertrektijden in Apeldoorn vier minuten vervroegd en rijdt er om 7:20 uur een extra rit naar Arnhem en om 8:14 uur vanuit Arnhem naar Apeldoorn.
 

Streeklijnen Stedendriehoek

Lijn 15 Apeldoorn - Twello
De eerste twee ritten vanuit Apeldoorn naar Twello vertrekken vier minuten eerder.

Lijn 170 Epe - Twello
De ritten van 9:46 en 14:11 en 18:41 uit Epe naar Twello vervallen. Dit geldt ook voor de rit van 9:16 en 14:11 vanuit Twello naar Epe. Het alternatief is een rit een half uur eerder of later.

Lijn 171 Twello - Deventer
De ritten van 9:18, 15:13 en 18:13 uit Twello naar Deventer vervallen. Dit geldt ook voor de rit van 6:58, 8:58 en 13:53 14:11 vanuit Deventer naar Twello. Het alternatief is een rit een half uur eerder of later.

Streeklijnen Veluwelijn en regio Zwolle

Lijn 100 Nunspeet - Elburg - Zwolle
De bus rijdt niet meer via de halte Zwolle, Eekwal maar gaat vanaf de Nieuwe Veerallee in Zwolle rechtstreeks naar het station vv. Reizigers vanuit Elburg en Oldebroek die naar het centrum van Zwolle willen reizen kunnen gebruik maken van lijn 200 of stappen op het station over op een van de stads- en streekbussen van Syntus. Vanaf 17 februari 2019 rijdt de bus na de halte Koning Wilhelminastraat en het Kamperlijntje de busburg op naar het nieuwe busplein.

Ná 18:00 en op zaterdag en zondag rijdt lijn 100 via de centrumhalte van Zwolle: de bus gaat dan vanaf het station via Zwolle, Katwolderplein/Centrum naar de IJsselbrug vv. en rijdt dan niet via de Nieuwe Veerallee. Dit geldt vanaf december en ook in de nieuwe situatie na gereedkomen van het station. Op zondag wijzigen de aankomst- en vertrektijden met 30 minuten. Er rijdt op zondag een extra rit om 8:45 uit Elburg, aankomst 9:25 in Zwolle.

Lijn 200 Elburg - Zwolle
De ritten welke begonnen in Nunspeet, starten nu beide in Elburg. Reizigers tussen Nunspeet en Elburg kunnen gebruik blijven maken van lijn 100 en 600. In de middag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden in Zwolle circa 15 minuten.

Lijn 201 Apeldoorn - Zwolle
De halte Hattem, Carpoolplaats A50 vervalt voor lijn 201. Reizigers bij deze halte kunnen gebruik blijven maken van lijn 202. Daarnaast rijdt een extra rit om 8:05 vanuit Zwolle naar Apeldoorn.

Lijn 202 Apeldoorn - Vaassen - Epe - Heerde - Zwolle
In de vakantieperioden veranderen de vertrektijden zodat er in Apeldoorn een betere aansluiting op de intercity ontstaat. ’s Avonds en in het weekend rijdt lijn 202 niet meer. De bus rijdt dan als lijn 204 vanuit Apeldoorn via de dorpen Vaassen, Epe en Heerde via het Katwolderplein/Centrum naar station Zwolle v.v.

Lijn 203 Apeldoorn - Epe - Heerde - Wapenveld - Hattem - Zwolle
De bus rijdt niet meer via de halte Zwolle, Eekwal maar gaat vanaf de Nieuwe Veerallee in Zwolle rechtstreeks naar het station Zwolle. Reizigers vanuit Epe en Heerde die naar het centrum van Zwolle reizen kunnen gebruik maken van lijn 202 of stappen op het station over op één van de stads- en streekbussen van Syntus Gelderland.
Ná 18:00 en op zaterdag en zondag rijdt lijn 203 niet meer. De bus rijdt dan vanaf station Zwolle als lijn 204 via Zwolle, Katwolderplein/Centrum en de dorpen naar Apeldoorn vv.

Lijn 204 Apeldoorn - Vaassen - Epe - Heerde - Wapenveld - Hattem - Zwolle
Deze nieuwe lijn vervangt de avond- en weekendcombinatie van lijn 202 en 203. Vanwege de verplaatsing van het busstation in Zwolle en de bereikbaarheid van de binnenstad van Zwolle rijdt deze lijn vanaf de IJsselbrug via Zwolle, Katwolderplein/Centrum naar station Zwolle vv.

Station Zwolle
De ‘verhuizing van het busstation’ in Zwolle vindt plaats op zondag 17 februari. Dan vertrekken de bussen in de Overijsselse hoofdstad niet meer vanaf de noordzijde, maar vanaf zuid. De dienstregeling wordt hier al op voorbereid.

Buurtbussen

Lijn 501 Garderen – Ermelo – Horst
De halte Burgemeester Vitringalaan vervalt. De bus gaat via de Horsterweg /Hortensialaan rijden. Alternatieve haltes zijn ’t Weitje en Gemeentehuis.
 
Lijn 509 Barneveld – Leusden – Nijkerk
In Leusden wordt de halte Middenweg (ri Nijkerk) opgenomen. Zo kunnen reizigers overstappen van de buurtbus op lijn 17. De vertrektijden van de tussenliggende haltes zijn soms met enkele minuten gewijzigd.
 
Lijn 514 ’t Harde – Elburg – Wezep
De bus gaat weer volgens de route en tijden rijden uit 2017. Dat betekent dat de aansluiting op de trein van en naar Zwolle in ’t Harde weer aanwezig is. In Wezep wordt weer via Meidoornplein gereden.