De diensten van houtzagerij Wigink

Het bedrijf van Richard Wigink bestaat al meer dan 25 jaar. In de afgelopen jaren heeft het merk zich uitgebreid tot een onderhouder van de natuur en het beheren van de bossen. Iedereen die een beetje weet heeft van de natuur is ermee bekend dat de natuur zijn eigen gang gaat. Dat geldt voor elke boom en struik. Dit is natuurlijk prima wanneer deze bomen en struiken in de vrije natuur staan en niet andere planten hindert of zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor het verkeer. Daarnaast ziet het straatbeeld er ook niet al te mooi uit wanneer er sprake is van wildgroei. Daarom zijn er professionele bedrijven die ervoor zorgen dat wildgroei wordt voorkomen of die ervoor zorgen dat de planten en de bomen op een professionele manier worden bijgehouden. Wigink is een van de grote namen op het gebied van houtzagerij en het aanbieden van diensten die met natuuronderhoud te maken heeft. Het is dan niet voor niets dat het bedrijf de naam Bos & Boomspecialist heeft gekregen. Dat heeft allemaal te maken met de jaren ervaring die het bedrijf heeft opgedaan en heeft omgezet in het professionele werk dat het heeft achtergelaten. Je kunt dan ook voor verschillende diensten en werkzaamheden bij het bedrijf terecht.

De diensten van Wigink

Bij Wigink kun je terecht voor verschillende werkzaamheden. Zo wordt het bedrijf wel eens ingehuurd door de gemeente waarbij het verantwoordelijk is voor het snoeien van de bomen en takken die in de weg staan. Daarnaast kunnen particulieren ook gebruik maken van de diensten voor dezelfde doeleinden, maar ook bijvoorbeeld voor het weghalen van boomstammen. Boomstronken die wel eens achterblijven na het kappen van bomen, zijn wat lastig om weg te halen. Maar niet voor Wigink, die gebruik maakt van professionele materialen om dit te doen. Natuurlijk zal er ook sprake zijn van resthout dat overblijft na het kappen van de bomen en het snoeien. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit hout niet meer gebruikt kan worden. Dit hout kan prima worden gebruikt om er andere constructies mee te maken en die weer te verkopen. Dat is ook precies waar Wigink rekening mee houdt.

De constructies van Wigink

Een professionele houtzagerij zoals Wigink dat is, houdt zich niet alleen maar bezig met het slopen, maar ook met het maken van constructies die later weer handig van pas komen. Als je kijkt naar wat je kunt kopen bij Wigink, dan zijn dat bijvoorbeeld tuinhuisjes die gemaakt zijn van het hout dat ergens anders als afval zou worden gezien. Daarnaast zijn de schuttingen die hier worden gemaakt ook van goede kwaliteit. Een erfafscheiding is natuurlijk belangrijk voor het behoud van de privacy. Daardoor is het hout goed bruikbaar om hier goede erfafscheidingen van te maken. Een andere constructie waar Wigink om bekend staat, is de hooiberg. Een hooiberg kwam je kwam je vroeger altijd op een boerderij tegen en kun je zien als een soort houten hoge hut waaronder hooi werd opgeslagen. Deze functie heeft het nu niet meer altijd, maar het is wel een mooi gezicht wanneer een boerderij is voorzien van een hooiberg. Daarnaast wordt het nu nog wel eens gebruikt om de auto erin te parkeren. Ook voor andere overkappingen kun je hier bij Wigink terecht. Als je bijvoorbeeld een overkapping nodig hebt voor in de tuin, dan kun je deze hier volledig op maat laten maken en vervolgens laten plaatsen. Ben je meer op zoek naar houten meubelen? Dan kun je ook hier terecht voor de mooiste tafels en banken en zelfs voor houten-speeltoestellen.

Mijn ervaring met Wigink

Ik was voor mijn kinderen op zoek naar een mooi speeltoestel voor in de tuin. Je hebt van die standaard kunststoffen speeltoestellen, maar dat was niet bepaald iets waar ik op zoek naar was. Ik wilde mijn kinderen een mooi toestel geven wat ook goed paste bij het interieur van de tuin. We hebben alleen maar houten meubels in de tuin en dus zag ik de houten-speeltoestellen van Wigink. Ik heb deze tegen een goedkoop tarief gekocht en mijn kinderen zijn er heel blij mee. Ikzelf ben erg te spreken over de kwaliteit en de prijs van het speeltoestel. Daarnaast past het ook goed bij de rest van de tuin. Dus ik ben helemaal tevreden!