Crosstrainer: hoe kies je de beste optie

Als je overweegt een crosstrainer te kopen, moet je een aantal parameters goed voor ogen hebben. Er zijn specificaties die het verschil maken tussen het ene model en het andere, en die kunnen gemakkelijk aan onze behoeften worden aangepast, omdat we niet allemaal hetzelfde zijn of dezelfde doelen nastreven wanneer we met de crosstrainer trainen.

Er zijn vele aanbiedingen van fitness apparaten en -toestellen op de markt, alle met vele kwaliteiten en voordelen, zodat het soms moeilijk is te kiezen welk toestel het meest geschikt is. Dus als je bezig bent met de aanschaf van een crosstrainer, zullen wij je door het proces leiden om jouw zoektocht te vergemakkelijken. Kijk hier eens naar!

Wat is een crosstrainer

De crosstrainer is een van de beste apparaten om thuis te hebben en uit te oefenen, hun werking stelt ons in staat om calorieën te verbranden en toon een groot deel van het lichaam: benen, bilspieren, dijen en armen. Ze zijn zeer veelzijdig en met de crosstrainer kunt je trainingen van verschillende intensiteit krijgen, waarbij je zelfs 4 keer meer calorieën verbrandt dan bij een intensieve loopsessie.

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen besluiten een crosstrainer aan te schaffen, is dat je met één toestel een groot deel van jouw lichaam in één enkele trainingssessie kunt trainen. Door de eigenschappen ervan kunt je het cardiovasculaire vermogen versterken en slijtage van de gewrichten voorkomen, zoals bij andere toestellen het geval is.

Kortom, het is een compleet, leuk en efficiënt toestel dat ons kan helpen thuis te sporten, zonder naar de sportschool te hoeven gaan. Lees verder en je zult alle aspecten leren die je moet overwegen alvorens een crosstrainer te kopen.

 1. Beschikbare ruimte thuis
  Alvorens rekening te houden met de esthetiek van de toestellen, moet je eerst nagaan wat de beste toestellen zijn voor thuis, rekening houdend met de ruimte die je ter beschikking hebt en de plaats waar je jouw trainingssessies zult doen. Hoe groter het model, hoe meer stabiliteit het zal hebben en over het algemeen hoe meer mogelijkheden. Maar de grootte kan ook een probleem worden bij het opbergen van de machine, wat je kunt oplossen met een opvouwbare crosstrainer.
 2. Gewicht van de machine en gewicht van de gebruiker
  Gewicht is een ander aspect om te overwegen bij de aankoop van een crosstrainer, hoe hoger het gewicht, hoe groter de stabiliteit. Ongeacht jouw vaardigheidsniveau hebt je een stabiele machine nodig die stevig kan staan op het oppervlak waarop je hem installeert.

Je moet de productspecificaties goed controleren en bevestigen dat het gewicht van de gebruikers lager moet zijn dan het maximumgewicht dat door de machine wordt ondersteund. Anders werkt het niet goed en komt de levensduur in het gedrang. De meest eenvoudige modellen kunnen tussen 90 en 100 kilo dragen. Stevigere modellen kunnen 130 tot 150 kilo dragen.

 1. Bewegingsbereik
  Wanneer het model een goed bewegingsbereik heeft, zult je voldoende ruimte tussen jouw benen hebben en zal bewegen comfortabel zijn. Zoek naar de nodige lengte, zodat jouw benen niet beperkt aanvoelen of erg lange stappen moeten zetten. Het is niet nodig dat je een groot model koopt, maar voldoende om goed te kunnen lopen. Zoek altijd naar een paslengte van 40 cm als je van gemiddelde lengte bent, maar als je rond de 1,90 cm bent, zal een machine met een paslengte van 50 cm beter voor je zijn.
 2. Vermogen en wieltype
  Modellen voor thuisgebruik hebben een achterwiel, terwijl meer professionele modellen voorwielaandrijving hebben. Dit aspect zal jouw ervaring echter niet beïnvloeden. Wat het vermogen betreft, kunnen de beste toestellen een vermogen van 400 watt bereiken. Dit gemiddelde is een referentie van de maximumsnelheid die met de machine kan worden bereikt. Hoe meer kracht de crosstrainer heeft, hoe meer snelheid en kwaliteit hij zal bieden.
 3. Bedieningspaneel
  Het bedieningspaneel kan in grootte variëren van 6 tot 10 inch en geeft verschillende trainingen indicatoren weer, zoals snelheid, geschatte verbrande calorieën, afgelegde afstand, enz. Sommige hebben andere, meer geavanceerde functies, zoals een Bluetooth-verbinding om jouw mobiele telefoon te koppelen en de intensiteit en weerstand te regelen, toegang tot audioapparatuur en internetverbinding.

Als je kiest voor een model met een moderner paneel, kunt je jouw trainings routines beter aanpassen en plezier beleven met een aantal speciale apps.