Bedrijfsfitness? De voordelen!

Bedrijfsfitness kan veel voordelen opleveren voor zowel het bedrijf als voor de medewerkers. Beweging is namelijk vanwege meerdere redenen aan te raden voor mensen. Zo kunnen mensen er scherper door worden wat uiteraard het werk ook weer ten goede komt. Zo zijn er nog veel meer redenen waardoor het een groot pluspunt is als er bedrijfsfitness bij een bedrijf aangeboden wordt.

Productiever werk verzetten

Door te sporten maken we allerlei verschillende stoffen in ons lichaam aan, het voordeel daarvan is dat we daardoor op diverse manieren productiever, energieker en helderder kunnen worden. Zo kan een mens bijvoorbeeld in de middag last van een dipje krijgen wat opgelost kan worden door even een workout doen. Het hoeft dan niet eens een lange workout te zijn, een kwartiertje beweging kan namelijk al wonderen verrichten. Je krijgt er meer energie van en wordt er positiever door. Wanneer het werk of collega’s voor frustratie zorgen kan bedrijfsfitness voor een vorm van ontlading zorgen. Sporten is op zulk soort momenten een goede afleiding, maar het is tevens een manier om je ergens op af te kunnen reageren.

Bedrijfsfitness zorgt voor gezondere medewerkers

Sporten is gezond voor de mens, daardoor kan bedrijfsfitness er ook voor zorgen dat er minder verzuim hoeft te zijn. Door te bewegen wordt namelijk je immuniteit en weerstand verhoogt, je kan er stress makkelijker door loslaten en het zorgt er ook nog eens voor dat je overbodige calorieën kan verbranden. Bedrijfsfitness op het werk zorgt er tevens voor dat mensen na het werk voldaan thuiskomen. Ze hebben geen stress dat ze thuis ook nog iets aan beweging moeten doen omdat ze alles op het werk al hebben kunnen doen. Wanneer ze thuis zijn kunnen ze dan ook alle tijd wijden aan ontspanning. Dat draagt er dan ook nog eens aan bij dat medewerkers minder snel overspannen zullen worden.

Momenten om te sporten

Wanneer er aan bedrijfsfitness kan worden gedaan zal dat er ook nog eens voor zorgen dat mensen meerdere momenten kunnen pakken om zich even te bewegen. Zo kunnen ze hun dag fris beginnen met sporten, en/of tussendoor zich bewegen, maar ze kunnen uiteraard ook nog de werkdag eindigen met een workout. Nog een bijkomend voordeel is dat er gezellig samen met collega’s kan worden gesport. Er kunnen zelfs speciale gelegenheden worden gecreëerd voor het hele bedrijf, hierdoor kan de omgang tussen medewerkers ook nog eens beter worden. Een team raakt zo veel beter op elkaar ingespeeld en ze leren elkaar ook eens kennen buiten de werkzaamheden om.

Investeer in bedrijfsfitness

Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar mogelijkheden voor bedrijfsfitness. Het zal een bedrijf alleen maar sterker laten groeien en mensen kunnen meer werk verzetten door de energie die sporten oplevert. Het kan zelfs zo zijn dat mensen zonder problemen langere werkdagen willen maken omdat ze tussendoor even kunnen sporten. Op die manier zijn ze langer beschikbaar wat nog meer voordelen voor een bedrijf kan opleveren. Tegen gewrichtspijnen en andere ongemakken zoals een stijve nek of last van de ogen door een te lange schermtijd kan even sporten ook nog eens helpen. De houding van het lichaam kan beter worden door het aanmaken van spieren waardoor een lichaam beter ondersteund wordt.

Gezond en gelukkig werken

Gelukkige en gezonde medewerkers zorgen voor een goed lopend bedrijf en laten een bedrijf groeien waardoor er al snel meer personeel nodig is. Ze vertellen hun vrienden en familie daarover op een positieve manier waardoor het bedrijf in een goed daglicht komt te staan, nieuw personeel komt zo bijna vanzelf aanwaaien. Het bijkomende voordeel van bedrijfsfitness is dat het bedrijf nog aantrekkelijker wordt om er te werken, waardoor bestaand personeel niet snel wilt vertrekken. Zo kan je een vast ervaren en goed werkend team met een hart voor de zaak aanhouden en nieuw personeel aantrekken wordt al helemaal geen probleem meer. Er worden dan ook nog eens kosten en tijd om personeel te werven bespaard.