Autobekleding reinigen, hoe doe je dat?

Autobekleding reinigen is belangrijk als je graag rijdt in een frisse auto. Het beste is natuurlijk om viezigheid zoveel mogelijk te voorkomen. Als je stoelen eenmaal vies zijn, zijn er verschillende manieren waarop je je autostoelen kan reinigen. Lees in dit blog meer over hoe je het reinigen van uw autostoelen het beste aan kan pakken.

Voorbereiding

Voor je begint met het reinigen van autobekleding is het verstandig je auto eerst een goede stofzuig beurt te geven. Zo kan je precies zien hoe vies de bekleding is. Kijk wat je in huis hebt om je bekleding schoon te maken en haal waar nodig wat nieuwe producten in huis. Maak je auto het liefst schoon op een warme dag, zodat je auto goed kan drogen na het schoonmaken. Zo kan je schimmel voorkomen. Als je je auto wil reinigen op een koude dag dan kan je je auto ook laten opdrogen in een warme garage.

Vieze vlekken verwijderen

De kans is groot dat je de meeste producten waarmee je je autostoelen schoon kan maken al in huis hebt. Denk hierbij aan azijn en zeep. Als je producten uit je keukenkastje gebruikt voor het schoonmaken van je bekleding probeer ze dan eerst uit op een plekje die niet of nauwelijks zichtbaar is voordat je het hele oppervlakte schoonmaakt met het middel. Hieronder noemen we verschillende voorbeelden van hoe je je stoelen schoon kan maken zonder dure producten of apparaten.

Je kan zelf een middeltje maken van zeep, borax en water. Je mengt zes lepels zeeprasp met een lepel borax en twee kopjes kokend heet water tot een sopje. Je kan hier nog een lekker ruikende essentiële olie aan toevoegen voor een aangename geur. Zodra het middel is afgekoeld kan je met een borsteltje het schuim op je bekleding smeren. Met een doekje en warm water spoel je het weer af. Dit is een goede manier om je bekleding op te frissen.

Je kan olievlekken en vetvlekken weghalen door verfverdunner te gebruiken. Je maakt een middeltje van half water, half verfverdunner. Met een doekje en dit middeltje kan je de vieze vlekken uit je bekleding halen.

Je kan ook gebruik maken van schoonmaakazijn. Door schoonmaakazijn te combineren met baking soda ontstaat er een pasta die je kan gebruiken voor het schoon poetsen van vlekken in je bekleding. Laat het na het schoonmaken goed uitdrogen en ga er vervolgens met de stofzuiger overheen. Azijn is ook een goed middel om vervelende geurtjes te neutraliseren.

Als je te maken hebt met schimmelvlekken, is het een goed idee eerst te kijken waar de schimmel vandaan komt. Schimmel ontstaat door vocht en dus is er een kans dat je een lekkage hebt in je auto. Check dit eerst, zodat je het probleem bij de oorzaak aan kan pakken. Je kan de schimmelvlekken vervolgens schoonmaken met een speciale schimmel reiniger of je kan een vochtvreter in je auto plaatsen.

Autobekleding reinigen met speciale autoreinigers

Voor een diepere reiniging van je auto kan je gebruik maken van speciale autoreinigingsmiddelen. Je kan met deze midellen je bekleding volledig inspuiten en zo je bekleding een stevige reiniging geven. Je kan hierbij het beste gebruik maken van een borsteltje waarmee je de vieze vlekken weg kan borstelen. Middelen die wij aanraden zijn Biotex, Vanix, Turtle wax en HG reiniger.

Vieze vlekken voorkomen

Het beste is natuurlijk om zoveel mogelijk vieze vlekken in je bekleding te voorkomen. Het is verstandig om autohoezen te kopen die je in de wasmachine kan doen om de zoveel tijd. Je kan ook een speciaal vuil afstotend middel op je bekleding aanbrengen. Je kan deze krijgen in speciale sprays.

Een andere manier om je auto schoon te houden is door niet te eten in de auto en geen producten die vlekken kunnen creëren te gebruiken. Het is ook verstandig om je auto regelmatig stof te zuigen.