Afstudeercadeau ideeën

1 Een koffiemok

Een klassieker onder de cadeaus, maar blijft goed: een koffiemok! Je kunt ze krijgen met ieder denkbaar opschrift. Er zal dus ongetwijfeld iets tussen zitten dat past bij de afgestudeerde. Eventueel kun je zelfs een tas met een specifiek tekstje of afbeelding bestellen. De tas zal in het hoger onderwijs zeker ook nog van pas komen als er nachtjes moeten worden door gedaan tijdens de examens. Of hij kan worden gebruikt als pennenpotje.

2 Taart met foto

Ook een cadeau klassieker, de taart. Misschien meer iets voor verjaardagen, maar smaakt even lekker bij een proclamatie. Met de juiste foto wordt het een schitterend persoonlijk cadeau. Zo zou je een foto van het begin van het middelbaar en eentje van het einde kunnen kiezen zodat je de verandering kunt zien. Of je kiest een foto van de mooiste herinnering van de middelbare schoolcarrière. Bijvoorbeeld de buitenlandse reis of de 16de verjaardag.

3 Awardje

Een awardje van awardje.nl is een soort trofee die je zelf kunt personaliseren. Een gepersonaliseerd afstudeercadeau dus. Ze bestaat uit een glazen plaat met daarop tekst die je zelf kunt kiezen. Je zou er dus een kunnen maken met de naam van de afgestudeerde en een tekstje in de vorm van “gefeliciteerd met het middelbaar overleven” of “veel succes volgend jaar”.
Dit geschenk kan ook worden meegenomen naar de nieuwe studentenstad en daar in zijn of haar kamer worden gezet. Dan ben je zeker dat ze nog veel aan jou zullen denken!

4 Een fles drank

Enkel als de afgestudeerde minstens 18 jaar is natuurlijk. Drank is de basis van vele goede feestjes, en zeker van een afstudeerfeest! Eventueel zou je de fles kunnen laten personaliseren met naam, foto of opschrift. Een gepersonaliseerde fles blijft ook na het feest nog een schitterende herinnering. Je kunt ze later natuurlijk ook altijd terug aanvullen.

5 student survival kit

Een fantastisch cadeautje voor iemand die aan het hoger onderwijs begint. Een student survival kit bestaat meestal uit een klein doosje met daarin een aantal levensnoodzakelijke dingen voor studenten. Denk hierbij aan koffie, condooms, een boek kaarten, een paar pijnstillers, … Je kunt een kant en klare kit online bestellen of je kunt zelf een persoonlijke samenstellen.

6 Een reparatie kit

Dit is eigenlijk een soort van mini gereedschapskist. Specifiek bedoeld om dingen te repareren. Stel dat er volgend jaar iets stuk gaat en mama en papa zijn niet in de buurt om het te maken. Met zo’n kit kan toekomstige student het zelf doen. De kit bevat meestal basisgereedschap zoals een schroevendraaier en een lintmeter. Maar ook reserve ritsen voor als er eentje het begeeft. En niet te vergeten: naai materiaal, om knopen er terug aan te zetten.

7 Mini Zen tuin

Een origineel planten cadeau. Een mini zen tuin bestaat uit een bakje dat je vult met zand met daarin enkele kleine plantjes. Je kunt zelf een bakje vullen en plankjes kiezen of je kunt iets kopen in het tuincentrum. Deze tuintjes zijn niet alleen mooie decoratie, maar helpen ook om tot rust te komen. een groot deel van het zand blijft om de plant, Dit is bedoeld om patroontjes in te tekenen. Deze oefening staat bekend als zeer ontspannend.

8 Gepersonaliseerd telefoon hoesje

De beste cadeaus zijn gepersonaliseerd, zo ook dit hoesje. Het concept is simpel je zoekt een website waarop je telefoonhoesjes kunt ontwerpen. Je maakt een ontwerp, meestal op basis van een persoonlijke foto, eventueel gemengd met tekst. Als je klaar bent met je creatieve proces klik je op bestellen en een week later heb je jouw schitterend, persoonlijke cadeau. Wel nakijken dat het hoesje past op de telefoon een afgestudeerde!

9 Cadeau kaart of geld

Als je echt, echt, echt niet weet wat je de gegradueerde moet geven, kies dan voor geld. Eventueel kun je wel nog creatief zijn met manier waarop je het geeft. Een envelop is nu eenmaal een beetje afgezaagd, dat kan veel creatiever! Zo zou je een groot bedrag in een heleboel mondstukjes kunnen geven verpakt in een schatkist. Of je vouwt briefgeld in simpele origami figuurtjes.